Navštívili jsme největší networkingovou akci v Ostravě


Přidáno 11. 4. 2019 | Napsal Invester



Dne 4.4 jsme se vydali na největší networkingovou akci 12. Setkání MSK patriotů. Setkání se konalo v Ostravě. Na akci jsme viděli mnoho zajímavých  workshopů, networkingových setkání, gastrofestival s místními specialitami a hlavně přednášky zkušených a známých podnikatelů. 

V rámci celé akce byl připraven i coworking, kde si účastníci mohli vyřídit telefony, emaily nebo si domluvit schůzky s účastníky akce. Ráno vše začalo prezentací speed networking, při které máte 2 minuty na sdělení informací s kolegou, který sedí naproti. Po uplynulých minutách se vyměníte a propojíte se tak se všemi účastníky networkingu. Poznali jsem na workshopu velmi zajímavé kontakty a lidi s Moravskoslezského kraje, se kterými jsme se následně navázali spolupráci.

Po ukončení dopoledních workshopů následovalo slavnostní zahájení celé akce, kde se představili partneři, Patrioti a Moravskoslezský kraj. Následovala první část přednášky podnikatele a politika p. Libora Witasska, který byl generálním ředitelem Vítkovic v Ostravě. Přednášel o tom, jak udržet podnik živý, a o tom,jak správně směřovat firmu k dnešním trendům. Efektivita vyplývá z nových technologií, a p. Witassek tvrdí, že máme nechat pracovat nové technologie a my lidé především své myšlenky. Pan Witassek tvrdil na přednášce, že nejnovější technologie ovládnou a již ovládají velké korporáty a my mladí lidé, můžeme využít těchto technologií ke svému podnikání a vyniknout mezi ostatními. Jako nové technologie zmiňoval robotizaci, 3D tiskárny, aquaponii a další. 

Po dopolední části přišel čas na oběd a Gastrofestival. Zde nastal také velký časový prostor na setkání se zajímavými lidmi. Narazili jsme na zajímavé startupy, které hledají financování. Sešli jsme se proto se zakladateli těchto startupů a probrali jejich možnosti a poradili jim, jak dále postupovat. 

Druhá část přednášky p. Witasska, na téma globalizace a trendy ve firmách se také se hodně zaměřovala na to, jak efektivně využívat čas zaměstnanců a jak robotizace ovládá produktivitu práce. Věděli jste například o tom, že jedna technologie je schopná nahradit až 1000 lidí? Podle pana Witasska by jsme měli využít tyto technologie, tak aby nahradili lidskou práci. Tu můžeme efektivně využít jinde, svět jde s trendy, proto se i korporáty a dokonce i vláda musí podřídit trendům. Po workshopech následovaly přednášky až do večera, kde zazněla také přednáška majitele Kofoly o tom,jak vybudoval miliardový business. Dostat se z nuly na miliardovou firmu netrvalo jeden den, tvrdě na tom pracoval každý den, a dnes je zodpovědný za firmu, která zaměstnává přes 1000 lidí. Vyzařovala z něj ohromná skromnost, kterou také zmínil jako důležitou vlastnost. Jannis Samaras je vizionář, proto i teď hledí do budoucna a snaží se jít s technologiemi a dobou. 

Celou akci a její organizaci hodnotíme velmi pozitivně. Tým INVESTER navázal mnoho nových kontaktů. Poznali jsme nové a zajímavé lidi, kteří mají stejné zájmy a věříme, že vznikne i zajímavá spolupráce.