PŘÍBĚH 3 OBLÍBENÝCH PROJEKTŮ Z NAŠÍ DÍLNY


Přidáno 31. 8. 2022 | Napsal Invester



Dosud jsme s vámi pomohli zafinancovat již víc jak 30 skvělých projektů, a to v hodnotě přes 115 milionů Kč! Děkujeme. Nově přinášíme přehled, jak se daří třem projektům z naší dílny, které patří mezi ty nejpopulárnější. V čem spočívá jejich úspěch, co řeší, kam míří? A který bude expandovat? Přejeme vám příjemné počtení.

 

RD Horoměřice: Úspěšné zakončení za rohem

 

Jedná se o jeden z prvních nemovitostních projektů na naší platformě. Našli jsme velmi lukrativní pozemek v Horoměřicích u Prahy, kde jsme se rozhodli postavit rodinný dům a ten následně se ziskem prodat.

Projekt vznikl rok před příchodem covidu, kdy jsme ještě nevěděli, co nás čeká, a jak moc pandemie trh promění. Projekt se zafinancoval 2 etapách, nejprve pozemek koncem roku 2018 a poté stavba o rok později. Stavět jsme začali v létě 2020 a kompletně jsme ji dokončili letos v průběhu léta (2022). 

Cílovou částku dalo dohromady 81 investorů, což je až překvapivě málo, vzhledem k výši poptávané investice. Většinou investovali větší objemy, protože projekt vnímali jako bezpečný – je totiž jištěn pozemkem a stavbou (a navíc v naší režii). Projekt investorům ročně vydělal 10 % z vložené částky (před zdaněním), výnosy jsme jim přitom načítali denně přímo do jejich uživatelských účtů. Momentálně je podepsána smlouva s kupcem, proběhla kolaudace a čekáme na převody na katastru. Jakmile bude hotovo, investorům vyplatíme jistiny.

Mimo běžné starosti se stavbou, problémy s dodavateli a byrokracií úřadů , což jsou takové stavební „klasiky“,  se náš tým musel potýkat s opravdovými „perličkami“. A to s příchodem covidu a následného přerušení dodávek materiálů i stavebních prací v roce 2021. Nicméně to horší bylo teprve před námi. 

V roce 2022 přišla válka na Ukrajině a obrovské zdražení materiálů, kdy šly ceny nahoru o desítky procent (ne-li u některých specifických materiálů o stovky). Naštěstí v té době jsme měli již dodavatele pod smlouvami a většinu materiálů se nám povedlo dohodnout včas za „staré” ceny (nebo jsme je měli nakoupeny dopředu).

Problémy se zdražením materiálů nás však již neminuly v létě 2022 kdy se dokončovaly zemní práce, dlažba, pergola a oplocení pozemku – zde už jsme nakupovali za „draho“, nicméně ziskovost pro investory to neohrozí (INVESTER rozdíl pokryje ze své marže z následného chystaného prodeje nemovitosti novému majiteli).


“Byl to projekt, který nám dal skutečně hodně práce, nejen kvůli byrokracii spojené se stavbou, ale i kvůli problémům s dodavateli a následným zvýšením cen snad všeho myslitelného. I přesto jsme dokázali realizovat slušný zisk pro naše investory. Ti získali až 30% zhodnocení za 3 roky. Ani my z INVESTERu jsme na projektu nepřišli zkrátka: zvládli totiž pokrýt naše náklady s přípravou, samotnou stavbou a realizací, ale nakonec nám vyšla i slušná marže na prodeji. A to je to o co nám  v projektech jde – poctivý výnos pro investory i autory projektů.” 

Jan Hendrych, autor investičního projektu RD Horoměřice

 

 

Beer-Bike: Rozjezd v Londýně? Nad očekávání


Tento projekt pro nás vlastně nebyl ničím novým, jelikož s provozem strojů Beer-Bike máme letité zkušenosti z Prahy i Bratislavy. Rozšířit služby projektu do Londýna proto byla v podstatě příslovečná třešnička na dortu.

Po spuštění projektu v únoru 2022 jsme název vyhlídnutého města drželi pro jistotu v tajnosti. A jak se mu v hlavním městě UK daří? Skvěle! Za první 4 měsíce obsloužil přes 50 objednávek, což je velmi slušné číslo! Navíc jsme se zůčastnili londýnského festivalu London Pride Parade 2022, na kterém náš beer-bike jel v čele průvodu a vidělo ho více než 250.000 lidí.

A tajemství úspěchu? Lidé se chtějí bavit, a pro rozlučky se svobodou (naše cílová skupina), to platí dvojnásob. Pojízdný bar poháněný šlapáním + točené pivo + skupina kamarádů na jedné mobilní party? Prostě zážitek! V Londýně máme již zázemí, hostesky a provozního. Cena za jízdu startuje na 430 librách a my si chceme ukousnout z lukrativního trhu co nejvíc.


“Perličkou bezpochyby byla příprava stroje v ČR a jeho převoz do Británie. Beer-Bike je poměrně velký a těžký stroj s váhou kolem 2 tun. Kromě vyřízení povolení a celních formalit jsme potřebovali dát stroj do kupy v ČR, tak abychom ho měli v co nejlepším technickém stavu (servis, díly a práce v Londýně jsou násobně dražší). Stroj jsme v podstatě rozebrali do posledního šroubku, znovu složili a když přišel den D, transportovali do Londýna. Stroj absolvoval cestu na vlečňáku cca 1300 Km, která trvala 2 dny.” 

 

Lukáš Krňoul, zakladatel úspěšného projektu Beer-Bike

 

A ještě jedna perlička! Při transportu se nám uvolnilo těsnění k pípě, takže při prvním zapojení výčepního systému jsme stroj neplánovaně pokřtili desítkami litrů prémiového britského piva. Naštěstí v tu chvíli bez klientů. Nicméně křest stroje přinesl své ovoce, jak je vidět na velmi úspěšném startu projektu v Londýně. A doufáme, že i v následujícím získávání dalších zakázek a rozšiřování projektu, neboť na jaro příštího roku již připravujeme příjezd 2. stroje z ČR, který opět poskytne INVESTER, čímž se znásobí obraty a počet jízd.

 

 

Sídlomat: Z malé firmy stálicí s obraty a stálými zisky


Sídlomat poskytuje virtuální sídla pro firmy a OSVČ. Vlastní nemovitost na Praze 5, ve které je mj. poskytuje – tam a na 16 dalších adresách po ČR. Tento projekt pro nás je srdeční záležitost, jelikož jsme stáli u jeho zrodu, a velmi úzce spolupracujeme dosud (poskytuje sídla našim projektům).

Sídlomat kromě sídel poskytuje řadu dalších služeb, jako je založení různých typů firem, obchodní či účetní poradenství, registraci k DPH apod.

Projekt se u nás na platformě zafinancoval v květnu 2019, firma startovala pak hned v červnu a z malé firmy se za pár let neskutečně vypracovala. Od spuštění poskytla přes 2.500 sídel a založila na 600 firem. Její obrat se  letos za 1. pololetí vyšplhal na 2,5 milionu Kč a cílí na 5 milionů za rok.


“Když jsme Sídlomat založili, byla to malá firmička, která v prvních měsících měla obrat v pouhých desítkách tisíc Kč. Kdo by tehdy tušil, že se natolik rozrosteme? Nyní se z ní stala nepoměrně větší společnost s obratem, který v letošním roce míří na 5 milionů! V prvních 2 letech byl projekt opravdu velmi úzce spojen s INVESTERem. A to až tak, že jsme společně sdíleli kanceláře. Nyní již máme vlastní prostory v Hálkově ulici na Praze 2, zatímco INVESTER sídlí v Nových Butovicích.”


Lukáš Kruntorád
, zakladatel a ředitel Sídlomatu



Zhodnoťte s námi své peníze skrze další projekty

Líbí se vám některý z výše uvedených oblíbených projektů? Některé chystají  expanzi či podobný projekt, tak ať vám neutečou. Za poslední 4 roky jsme našim investorům přinesli v průměru zhodnocení 10,10 % ročně, a to i navzdory pandemii a válce! Aktuální investiční příležitosti, které můžete podpořit, najdete vždy na stránce Projekty.

 

Tak do toho!